​SJEKKLISTE FOR LUFTRENSERE | TROX Auranor Norge AS

​SJEKKLISTE FOR LUFTRENSERE

Hva du bør ta hensyn til før du kjøper. 

Hvorfor HEPA-filtre setter standarden?

HEPA (High Efficiency Particulate Air) filtre har blitt prøvd og testet i årevis. Effekten av HEPA-filtrene er beskrevet av internasjonalt anerkjente standarder. Testprosedyrene er spesifisert. 

Separasjons-effektiviteten forbedres jevnt under drift, og faktisk kan ikke funksjonen mislykkes fordi filteret er en slags makanisk massiv kropp. HEPA-filtre er betydelig mer energieffektive enn annen teknologi. 

TROX HEPA-filteret er laget av materialer som kan kastes i husholdningsavfallet. Det kan brukes i mange år uten tap av effektivitet

VDI 6022 anbefaler at du bytter hovedfilter etter to år av hygieniske årsaker. I mange tilfeller, brukes HEPA-filteret i midlertid mye lenger.

H13 eller H14: Hvilket filter er best?

Hepa-filtre med filterklasse H13 er ideelle for innendørs luftrensing. De brukes som standard på operasjonssaler eller rentrom (f.eks. i mikrochip-produksjon) og filtrerer 99,95% av alle virusforurensede aerosoler ut av inneluften, selv ved høye luftvekslingstall. 

H14-filtre oppnår en effektivitet på 99,995%, men har også nesten dobbelt så høyt energiforbruk som et H13-filter. Videre gir H14-filtre kun en minimal fordel i normale, ikke-medisinsk anvendelse.

Hvor høyt støynivå er det på en innedørs luftrenser?

Ikke alle produsenter oppgir tilstrekkelig informasjon om støynivået til deres enhet. For å gi meningsfull informasjon, må støynivået alltid bli oppgitt som lydeffekt eller lydtrykk. 

Lydtrykket krever at riktig dempning av rommet skal inkluderes, dette er romspesifikt. I tillegg avhenger støydata alltid av luftmengden og varierer veldig, avhengig av effektnivået som enheten opererer på.

 Sørg alltid for at informasjon om støyverdier og luftmengder samsvarer med dine behov. 

I tillegg må du kontrollere at enheten er stille nok for din anvendelse, når den brukes på høyere utgangsnivåer.

Hva er feil med mindre enheter? 

En mindre enhet blåser den filtrerte luften ut i kropps- eller hodehøyde. Dette skaper trekk

Hvis en smittet person står i denne luftstrømmen, kan virus spre seg via luftstrømmen ut i rommet. 

En annen ulempe: i kompakte ventilasjonsaggregater monteres de enkelte komponentene på mindre plass. Filtrene får da mindre plass og må derfor byttes oftere.

Et resultat av denne utformingen er at luftvekslingstallet blir lavere. Kompakte luftrensere egner seg derfor kun i små rom. I de fleste tilfeller mangler det tilstrekkelig lydisolasjon, slik at enhetene kan ha et høyt lydnivå.

Hvorfor ikke nøytralisere virus med UV-stråling?

Noen produsenter anvender UV-stråling for å nøytralisere viruset i filteret. Slike prosesser har kun fått begrenset testing ved normal anvendelse. Det er ofte ikke noen standard testprosedyre, som man kan vurdere effekten på de forskjellige partikler med. 

Avhengig av teknologi, kan det genereres avfallsprodukter som kan returneres ut i luften og være skadelig for mennesker. Dessuten må funksjonen alltid overvåkes fordi UV-armaturer har mye kortere levetid enn et HEPA-filter. 

UV-armaturer innholder vanligvis kvikksølv og må derfor kastes separat. Energiforbruket har en tendens til å være høyere enn for et HEPA-filter. I tillegg er UV-lys med den nødvendige intensiteten skadelig for mennesker. Egnede sikkerhetstiltak må derfor tas med i utformingen av enheten.

Må virus nøytraliseres i filteret?

Virus er trygt fanget i filteret. Eksperter ha funnet ut at COVID-19-patogenet forblir aktivt på overflater i maks. 4 dager - selv under ideelle forhold for virus. 

Akkurat som på en hvilken som helst annen overflate i rommet. Å berøre filteret er derfor ikke farligere enn å bruke et dørhåndtak eller kranhendel.

I motsetning til andre produsenter, unngår vi derfor det unødvendige trinnet med å nøytralisere virusene i filteret, f.eks. ved oppvarming eller UV-stråling. 

Slike prosesser krever ekstra energiforbruk. Dessuten kan ikke effekten tydelig påvises. Følgelig er det ikke utstedt noen spesifikasjoner for anvendelse av slik teknologi i ventilasjons- og luftkondisjoneringssystemer. 

Be om tilbud

* Obligatoriske felt
production {"X-Frame-Options"=>"SAMEORIGIN", "X-XSS-Protection"=>"1; mode=block", "X-Content-Type-Options"=>"nosniff", "X-Download-Options"=>"noopen", "X-Permitted-Cross-Domain-Policies"=>"none", "Referrer-Policy"=>"strict-origin-when-cross-origin", "Content-Security-Policy"=>"frame-ancestors 'self' https://*.scrivito.com https://punchoutcommerce.com https://www.trox.de https://trox-extern.com https://*.onventis.com http://localhost:63342 http://cerebrum.local", "Strict-Transport-Security"=>"max-age=31536000; includeSubDomains", "Content-Type"=>"text/html; charset=utf-8"}

Del siden

Anbefal denne siden

Anbefal denne siden ved å sende en link pr. mail

Alle felter merket med (*) må fylles ut.

Del siden

Takk for din anbefaling!

Din anbefaling har blitt sendt og bør ankomme snart.


kontakt

Vi er her for deg

Vennligst spesifiser din melding og type henvendelse

(*) Påkrevet felt

Kontakt

Takk for at du kontaktet oss!

Henvendelsen blir behandlet snarlig.
For generelle henvendelser kan du også ringe: 61 31 35 30


kontakt

Vi er her for deg

Vennligst spesifiser din melding og type henvendelse

Vedlegg (maks 10MB)

(*) Påkrevet felt

Kontakt

Takk for at du kontaktet oss!

Henvendelsen blir behandlet snarlig.
For generelle henvendelser kan du også ringe: 61 31 35 30