TROX KLAR FOR ENDA MER TRØKK

Tilbake til oversikten
Dato

05.09.2018

Rubrikk

Bedrift / Marked / Presse

– Vi var nødt til å øke kapasiteten, sier administrerende direktør Peter Sønderskov i Trox Auranor. 35 millioner kr er investert, produksjonen er miljøsertifisert, så nå mangler bare flere folk.

Med 164 ansatte har fabrikken på Brandbu aldri hatt flere ansatte og hver måned setts det omsetningsrekorder – og det stopper ikke der, håper Sønderskov.
– Vi har fem ubesatte stillinger innen produktutvikling, salg og produksjon, og jobber med å få tak i de rette personene, sier han. Bransjen og eksportdelen er i vekst, og Trox Auranor ønsker å møte etterspørselen etter norskproduserte varer.

Miljøfyrtårn- sertifisert
Kortere transportvei er en av fordelene ved å ha produksjon i Norge, og bevisstheten om miljøkrav øker. Sønderskov poengterer blant annet at offentlige byggherrer krever miljøsertifiserte aktører på byggeplass. 
– Vi har miljøsertifisert både produksjonen og bygget gjennom stiftelsen Miljøfyrtårn. I hovedsak hadde vi det meste på plass allerede, så vi trengte bare å sette det i system, poengterer Sønderskov. Fabrikken ligger i flotte omgivelser ved Randsfjorden, så det har hele tiden vært naturlig å sikre en miljøvennlig produksjon som ikke forurenser nærmiljøet.
 

Investerer for økt effektivitet
Trox har også investert for å øke både kapasitet og effektivitet i produksjonen. Blant annet har fabrikken fått et nytt anlegg for pulverlakkering.
– Det ble installert nå i sommerferien, og øker kapasiteten med om lag 50 %. Dessuten er anlegget er mer miljøvennlig fordi det bruker mindre energi per enhet, forteller Sønderskov. En ny 300-tonns presse er på vei inn. Den vil gi bedre sikkerhet for operatører, og øker kapasiteten selv om den bruker mindre energi. I tillegg er den mer fleksibel og kan tilby flere varianter og tilpasninger.
– Miljøfyrtårn krever også gode rutiner for å sikre best mulig arbeidsmiljø, presiserer Sønderskov. Trox valgte Miljøfyrtårn blant annet fordi dette var den første nasjonale ordningen i Europa som ble anerkjent av EU.

 Konkurrerer mot Øst-Europa
Realiserte og planlagte investeringer utgjør ca 35 millioner kr totalt, medregnet ny produksjonslinje for lyddempere som kommer innen kort tid. Det nettbaserte visualiseringsprogrammet AuraSim, nytt ERP- og CRM-system er store investeringer som gjør Trox bedre.
– Vi har så mye å gjøre at vår produksjon jobber tilnærmet døgnet rundt. Med vår nye webshop-løsning med over 2000 artikler er også salget åpent 24-7-365. Målet med alt vi gjør er alltid økt effektivitet, lavere energibruk og bedre produksjonsflyt – uten at det går ut over vår velkjente kvalitet. Vi konkurrerer stort sett mot produkter produsert i Øst-Europa, og møter dette med økt automasjon, effektivitet, kvalitet, sporbarhet og miljøhensyn, poengterer Sønderskov. 

Bildetekst:
Tunge investeringer for Trox: her er administrerende direktør Peter Sønderskov (i midten) med representanter fra danske Stenhøj, som har levert ny 300-tonns presse.

Del siden

Anbefal denne siden

Anbefal denne siden ved å sende en link pr. mail

Alle felter merket med (*) må fylles ut.

Del siden

Takk for din anbefaling!

Din anbefaling har blitt sendt og bør ankomme snart.


kontakt

Vi er her for deg

Vennligst spesifiser din melding og type henvendelse

(*) Påkrevet felt

Kontakt

Takk for at du kontaktet oss!

Henvendelsen blir behandlet snarlig.
For generelle henvendelser kan du også ringe: 61 31 35 30


kontakt

Vi er her for deg

Vennligst spesifiser din melding og type henvendelse

Vedlegg (maks 10MB)

(*) Påkrevet felt

Kontakt

Takk for at du kontaktet oss!

Henvendelsen blir behandlet snarlig.
For generelle henvendelser kan du også ringe: 61 31 35 30