Startskudd for ny fabrikk

Tilbake til oversikten
Dato

10.12.2019

Rubrikk

Bedrift / Marked / Presse

TROX Auranor har nå signert kontrakt med totalentreprenør for byggingen av sitt nye fabrikkbygg på Brandbu.


TROX Auranor Norge AS på Brandbu fikk godkjent sine planer om ny fabrikk i april i år. Sammen med sin byggrådgiver fra Sweco Norge AS har de jobbet intenst med planlegging av prosjektet og valg av byggentreprenør. I august skrev TROX Auranor intensjonsavtale med byggentreprenør Syljuåsen AS og 9. desember ble selve kontrakten signert.

- Vi har jobbet mye med prosjektering de siste månedene og det er med stor tilfredshet vi nå signerer kontrakt om totalentreprise med Syljuåsen. Vår kapasitet har vært under press de senere år og det er godt å vite at vi nå får en stor topp moderne produksjon, administrasjon og utviklingsavdeling med mer enn 13 000 m2 totalt til disposisjon. Det er også gjort en opsjonsavtale om tilliggende arealer ved behov for videre utvidelser senere, sier administrerende direktør Peter Sønderskov, i en pressemelding.

- Dette bygget vil gjøre oss i stand til å befeste vår posisjon som markedsleder i Norge, samt at vi kan satse større i Sverige, Danmark og øvrige land vi eksporterer til. Med ny fabrikk kan vi få all produksjon på ett plan, samt at øvrig layout kan optimaliseres. Det er dessuten vårt ønske å bli den mest innovative innen miljøvennlig produksjon og automatisering av prosesser vi benytter i vår produksjon. Industri 4.0 er framtiden og det overordnede målet med den nye fabrikken er å øke vår kapasitet og samtidig bli enda mer konkurransedyktige. Samtidig vil logistikken settes enda mer i høysetet både ved intern layout og ved lokalisering helt inntil RV4, mener han.

- Vi synes det er svært gledelig at verdiskapningen skjer på Hadeland, både i byggefasen for ny fabrikk, samt i driftsfasen når ny fabrikk er oppe og går. Dette innebærer at vår fabrikk skaper arbeidsplasser både direkte og indirekte, samt at vi beholder full kontroll på varekjeden. Vi prosjekterer nye og utvidede labfasiliteter og et stort nytt kompetanse- og kundesenter som skal få navnet TROX Academy. Her legger vi til rette for forskning, demonstrasjoner av produkter i vårt nye airflow studio, presentasjoner og kursvirksomhet samt setter opp en fyldig utstilling, sier han.

- Vi går nå en spennende tid i møte hvor både produksjons- og salgsaktiviteten skal være høy samtidig som detaljplanlegging av ny fabrikk tar mye tid. Nye investeringer i automatisering og maskiner som plasseres direkte i den nye fabrikken gjør at vi skal kunne opprettholde produksjons- og leveringskapasitet under flytteprosessen. I tillegg beholder vi de nåværende lokalene og maskiner fram til vi er fullt oppe og går i nye lokaler for å sikre leveransene best mulig.

- Bygget skal stå ferdig ved årsslutt 2020 og vi planlegger å være operative fra denne lokasjonen fra første arbeidsdag i 2021, avslutter Sønderskov.
Del siden

Anbefal denne siden

Anbefal denne siden ved å sende en link pr. mail

Alle felter merket med (*) må fylles ut.

Del siden

Takk for din anbefaling!

Din anbefaling har blitt sendt og bør ankomme snart.


kontakt

Vi er her for deg

Vennligst spesifiser din melding og type henvendelse

(*) Påkrevet felt

Kontakt

Takk for at du kontaktet oss!

Henvendelsen blir behandlet snarlig.
For generelle henvendelser kan du også ringe: 61 31 35 30


kontakt

Vi er her for deg

Vennligst spesifiser din melding og type henvendelse

Vedlegg (maks 10MB)

(*) Påkrevet felt

Kontakt

Takk for at du kontaktet oss!

Henvendelsen blir behandlet snarlig.
For generelle henvendelser kan du også ringe: 61 31 35 30