Produkter fra TROX Auranor valgt i årets nordnorske bygg

Tilbake til oversikten
Dato

04.10.2016

Rubrikk

Bedrift / Presse / Produkter

Pingvinhotellet i Tromsø ble kåret til årets nordnorske bygg i 2016. TROX Auranor er stolte over å ha levert alle VAV-produkter og lyddempere til dette svært energieffektive hotellet.

Nordnorske Entreprenørers Service Organisasjon (NESO) og Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) region nord, stod for kåringen av Nord-Norges beste bygg under NNBA 2016. Det ble Pingvinhotellet, UNN Tromsø ved entreprenørkonsernet Consto AS i Tromsø, som kunne smykke seg med tittelen årets byggeprosjekt under Nordnorsk Bygg- og Anleggsmesse 2016 (NNBA), skriver Byggeindustrien på sine nettsider.

Strenge energikrav

I begrunnelsen for at Pingvinhotellet ble årets bygg ligger blant annet at: "Strenge energikrav har vært fulgt med fokus på bygningstekniske løsninger. Bygget er et passivhus med energiklasse A".

TROX Auranor Norge har bidratt i prosjektet med energieffektive ventilasjonsprodukter. Virksomheten har levert alle VAV-produktene og lyddemperne som brukes i hotellet. VAV-produktene som ble valgt er av typen LEO m/Siemens KNX som styres av Schneider Electric (alle rommene har VAV for styring av luftmengder og temperaturer). TROX Auranor har levert i underkant av 600 VAV-produkter og cirka samme antall LKR lyddempere (halvt om halvt med vinkel og rette dempere).

Fungerer bra i praksis

TROX Auranor ble valgt som leverandør på bakgrunn av kompetanse, pris og leveringsdyktighet.

-Vi leverte i en tidlig fase VAV-produkter for funksjonstesting av VAV-er til rommene. Vi hadde også flere diskusjoner med byggherre og hovedentreprenør vedrørende løsninger på ventilasjon og bruk av sonespjeld. Og vi kan i ettertid si at de anbefalingene vi hadde på å ikke bruke sonespjeld fungerer kjempebra, forteller salgsingeniør Kristian Wærnes i TROX Auranor Norge.

TROX Auranors miljøpolitikk

«Vi skaper godt inneklima for mennesker med fokus på miljø. Miljø og industri foren eder er oppfordringen fra Bellona, og vi i TROX Auranor jobber ustanselig for å være en pådriver innen vår bransje. I vår utviklingsavdeling jobbes det kontinuerlig med å finne nye og enda mer miljømessige forbedringer i våre produksjonsområder. Vi søker innovative løsninger innenfor logistikken gjennom å tilby blant annet mulighet for emballasjefri leveranse. Vi arbeider for å skape produkter som forener menneskers behov for godt inneklima og energibesparelser. Det snakkes mye om kvalitet og miljø i byggebransjen, men vakre ord er ikke alltid nok for å gjøre kundene fornøyde og verne om naturen. Våre produkter og systemer skal ikke bare være til stede for mennesker, men også for miljøet. Vi skal være den mest miljøeffektive virksomheten i bransjen. Vårt miljøhensyn vinner alle på, både i dag og i morgen».

Kilde: http://www.bygg.no/article/1278796

Del siden

Anbefal denne siden

Anbefal denne siden ved å sende en link pr. mail

Alle felter merket med (*) må fylles ut.

Del siden

Takk for din anbefaling!

Din anbefaling har blitt sendt og bør ankomme snart.


kontakt

Vi er her for deg

Vennligst spesifiser din melding og type henvendelse

(*) Påkrevet felt

Kontakt

Takk for at du kontaktet oss!

Henvendelsen blir behandlet snarlig.
For generelle henvendelser kan du også ringe: 61 31 35 30


kontakt

Vi er her for deg

Vennligst spesifiser din melding og type henvendelse

Vedlegg (maks 10MB)

(*) Påkrevet felt

Kontakt

Takk for at du kontaktet oss!

Henvendelsen blir behandlet snarlig.
For generelle henvendelser kan du også ringe: 61 31 35 30