Investerer tungt på Brandbu

Tilbake til oversikten
Dato

23.01.2018

Rubrikk

Presse

I løpet av 2018 skal det investeres for hele 35 millioner kroner i fabrikken her på Brandbu. 

TROX Auranor Norge AS er den tredje største bedriften på Hadeland og den største i skattebidrag. Brorparten av de 152 ansatte ved fabrikken bor i området. Alt tyder på at markedslederen innen luftfordelingsutstyr i Norge vil være en hjørnesteinsbedrift på Brandbu i lang tid, for i år skal det investeres store penger i fabrikken.

Det er i år 44 år siden Auranor ble etablert på Brandbu med brannspjeld som det viktigste produktet. Gradvis bygde fabrikken seg opp innen klima og ventilasjon, og i 2005 overtok det tyske storkonsernet TROX GmbH eierskapet.

– Da trodde nok mange at det gikk mot slutten for historien om Auranor AS på Brandbu. Mange forventet at produksjonen ville bli avviklet og flyttet til Tyskland. Men på de 12 år siden TROX kom inn som eiere har det motsatte skjedd, sier salgssjef Sturla Ingebrigtsen til VVS aktuelt.

Han forteller at TROX Auranor Norge AS har større omsetning, et høyere antall ansatte og flere produkter enn noen gang.

– Vi har nå totalt 160 ansatte hvorav 152 på Brandbu. Her ligger også hovedkontoret for TROX Nordic AS. Ved fabrikken på Brandbu produserer vi over 90 prosent av komponentene vi bruker selv. Resten hentes enten fra morselskapet i Tyskland eller eksterne produsenter. Vi er også opptatt av å vise at det er liv laga for norsk industri. Driftsresultatet vårt er på cirka ti prosent av en omsetning på rundt 250 millioner kroner. Det er både vi selv og eierne godt fornøyd med.

Så fornøyde er tyske TROX med bedriften sin på Hadeland at de har godkjent en større investeringsplan for tiden framover. Bare i år skal det investeres hele 35 millioner kroner i fabrikken på Brandbu.

– Vi skal utvide fabrikken og investere i nytt produksjonsutstyr. Blant annet må vi hele tiden jobbe for å automatisere og utvikle produksjonen slik at vi står sterkt rustet for årene som kommer, sier Ingebrigtsen.

VVS Aktuelt  

Del siden

Anbefal denne siden

Anbefal denne siden ved å sende en link pr. mail

Alle felter merket med (*) må fylles ut.

Del siden

Takk for din anbefaling!

Din anbefaling har blitt sendt og bør ankomme snart.


kontakt

Vi er her for deg

Vennligst spesifiser din melding og type henvendelse

(*) Påkrevet felt

Kontakt

Takk for at du kontaktet oss!

Henvendelsen blir behandlet snarlig.
For generelle henvendelser kan du også ringe: 61 31 35 30


kontakt

Vi er her for deg

Vennligst spesifiser din melding og type henvendelse

Vedlegg (maks 10MB)

(*) Påkrevet felt

Kontakt

Takk for at du kontaktet oss!

Henvendelsen blir behandlet snarlig.
For generelle henvendelser kan du også ringe: 61 31 35 30